YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 25 JUN 2020

Marijke Leys met ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’

Ieder van ons ontwikkelt in zijn jeugdjaren bepaalde manieren om ervoor te zorgen dat we aanvaard worden in ons gezin en in de groepen waarin we leven. Op die manier beschermen we onze menselijke raakbaarheid.

In de termen van Voice Dialogue spreken we dan over subpersonen: stukken van onszelf die in een Voice Dialogue sessie een eigen fysieke plek krijgen. Tijdens zo een sessie krijgt de persoon zicht op de eigenschappen die hij ontwikkeld heeft. Bijvoorbeeld: zorg dragen voor anderen, de dingen goed willen doen, de dingen zelf doen, controle houden… En leert hij of zij toegang krijgen tot nieuwe eigenschappen zoals zelfzorg, leren dat iets goed genoeg kan zijn, delegeren, loslaten.

In een (coach)gesprek kan het gebeuren dat de onderliggende gekwetstheid bij de persoon zodanig groot is dat hij zich moeilijk kan loskoppelen van de bestaande patronen en blijft samenvallen met een bepaald gedrag. Iemand werd als kind bijvoorbeeld ernstig gepest en is nog steeds bang om in groep zijn mening te geven.

In deze interactieve lezing geeft Marijke Leys toelichting bij hoe je als coach, therapeut of gesprekspartner dan toch iets kan betekenen. Marijke staat stil bij de ‘eerste hulp bij trauma‘ indien de persoon dissocieert of overspoeld wordt door pijnlijke emoties tijdens een gesprek.

Tijdens deze avond leer jij:

  • Het Voice Dialogue werkkader gebruiken om onderliggend trauma te herkennen en erkennen.
  • Wat je kan doen om een coachee te helpen om zelfinzicht en zelfcompassie te vergroten en beweging te creëren.
  • Welke interventies je kan inzetten indien het trauma zich manifesteert in een (coach)gesprek.

Over Marijke Leys

Marijke werkt al 20 jaar als psychotherapeute en is mede-oprichter van Groepspraktijk De Kering in Tienen. In 2006 richtte zij het Voice Dialogue Instituut op waar ze sindsdien samen met een aantal door haar opgeleide trainers al meer dan 400 professionals in Vlaanderen en Nederland opleidde in deze werkmethodiek.

In het voorjaar van 2018 verscheen haar eerste boek ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’ een praktisch vakboek voor coaches en therapeuten die in hun werk te maken krijgen met de trauma’s van hun cliënten.