“Bij jezelf stilstaan brengt beweging!”

- Tat Deroost

Tat Deroost

Na 20 jaar ervaring als leidinggevende maakte Tat de kanteling naar coaching van zowel teams als individuen (ook burn-out coaching). Als loopbaanbegeleider (met integratieve achtergrond) brengt ze jou graag in verbinding met wat voor jou waarde-vol is, wat jou roept in je zoektocht naar een boeiende match tussen jou en je loopbaan.

Je bewust worden van wat voor jou wezenlijk en authentiek is, detecteren van (oude en soms saboterende) patronen, valkuilen en onzekerheden, het aangaan van uitdagingen die je opnieuw in je kracht zetten is wat je van haar mag verwachten.

Ook bij conflicthantering op het werk en vraagstukken rond privé-en werktijdverdeling werkt ze graag op zachtmoedige wijze samen met jou naar haalbare en oplossingsgerichte acties die uitmonden in jouw concrete persoonlijke groeipad waar je verder mee op weg kan.

In een Notendop

  • Geboren op 30/05/1969
  • Mama van Amélie en Kores
  • Master in de Sociale Agogiek
  • Erkend loopbaanbegeleider
  • Gecertificeerd Supervisor
  • Gecertificeerd Voice Dialogue facilitator
  • Gecertificeerd Integratieve psychotherapie
  • Gecertificeerd Stress & Burn-out coach en Hartcoherentiecoach
  • Specialisaties in Oplossingsgericht werken (OGW) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Favoriete coaching tool

Een tool die Tat graag en regelmatig gebruikt is een ACT–oefening: zij noemt ze ‘Takken op je weg’.

Je ontdekt via de oefening wat voor jou waarde-vol is en hoe je daar naartoe kan werken. Vervolgens duiken er takken op die de weg versperren, die je ‘tegenhouden’. Daardoor kom je terecht in een (onbewuste) beweging in cirkels of patronen – en vaak weg van je waarde; Je staat in deze oefening even stil bij hoe je je dan gedraagt, wat er triggert, wat je voelt. Zo maak je ook contact met dat waar je wezenlijk van af wilt, wat je destructieve valkuilen zijn, ed. en kan je (opnieuw) leren kiezen voor de weg naar jouw waarde toe i.p.v. in rondjes te blijven draaien. Stap voor stap, ervaar je wat voor jou een haalbare (!) helpende actie is om gezondere paden te verkennen richting jouw waarde.

Tat zet deze tool graag in omdat het een combinatie is van denken, ervaren en doen. Het doorbreekt de neiging die we vaak hebben om enkel met ons ‘hoofd’ te denken en werkt verruimend door inzet van onze zintuigen. De oefening tilt je uit je stoel en helpt om contact te maken vanuit je binnenste met dat wat er voor jou werkelijk toe doet, wat je wezenlijk wilt veranderen of aanpakken. Om te eindigen met concrete actie(s) die jouw hefboom zijn tot groei.

Contactgegevens

small img
0499/56 54 74
small img
Den Beyerd 7, 3140 Keerbergen

Coachings

Je kan bij Tat Deroost terecht voor: