“Als je schoenen niet passen, probeer je voeten er dan niet in te wringen.”

- Lieselot Maes

Getuigenissen Contacteer Lieselot Maes

Lieselot Maes

In 2015 kwam Lieselot in een donkere burn-out terecht na 8 jaar alles gegeven te hebben in de financiële sector. De batterijen waren leeg, haar hoofd ging in staking. Wekenlang (over)leefde ze in een soort cocon. Niets leek nog door te dringen, er was alleen mist.

Na een pittig herstel, schoolde Lieselot zich om tot coach omdat ze gelooft dat mensen die ondersteund, gemotiveerd en vertrouwd worden vleugels krijgen, hoe kwetsbaar ze soms ook zijn. Ze fungeert als klankbord of als wegwijzer, zorgzaam, maar evengoed streng als dat nodig is.

Iedereen heeft recht op een gezonde en voedende plek in onze maatschappij en daar helpt ze graag naar zoeken.

In een Notendop

  • Geboren op 10/04/1984
  • Mama van Lauren en Hanne, gehuwd met Jo
  • Student Psychologie aan de UGent
  • 9 jaar ervaring in de financiële sector als bediende, projectmedewerker en teamleader
  • Gecertificeerd Stress en Burn-out Coach en erkende Loopbaanbegeleider
  • Bezieler van Stress Beweegt, trajecten die wetenschap rond stress combineren met juist gedoseerde beweging
  • Workshops rond stresshantering, emo-eten en het toepassen van NLP in de opvoeding

Favoriete coaching tool

De favoriete coachtool van Lieselot is het Huis van Werkvermogen, een Fins model van professor Juhani Ilmarinen. Dit model brengt de verschillende factoren samen die een impact hebben op het werkvermogen van een individu of organisatie. Van fysieke factoren over talenten en waarden tot arbeidsorganisatie of samenleving. Ilmarinen visualiseerde zijn visie d.m.v. een huis met verschillende verdiepingen waarop het werkvermogen in de vorm van het dak rust. Dat huis staat op een lap grond in een bepaalde streek. Alle componenten kunnen het vermogen om te schitteren of te groeien saboteren of versterken.

Wie bij Lieselot aan de slag gaat met dit huis, vult elke verdieping concreet in. Hoe zit het met de fysieke en mentale gezondheid? Is het werk dat je verwacht wordt te doen haalbaar? Wat zijn je competenties en talenten? Kan je ze kwijt in je huidige job?

Dit invullen kan op talloze manieren. Sommigen gaan de creatieve toer op en maken het huis na op een groot stuk karton, anderen tekenen alles en nog anderen schrijven een halve roman. Alles kan, als het maar bij jou past.

Het resultaat ziet er elke keer anders uit, maar geeft telkens een goed overzicht van waar het schoentje knelt of waar een nieuwe job moet aan voldoen.

Contactgegevens

small img
0485/79 60 03
small img
Rozenhoed 10, 9921 Lievegem

Coachings

Je kan bij Lieselot Maes terecht voor: