“Je doet het of je doet het niet.”

- Ida Veldeman

Getuigenissen Contacteer Ida Veldeman

Ida Veldeman

Ida is van jongs af aan gefascineerd door mensen en door wat mensen drijft. Ze maakte na jaren ervaring in leidinggeven en HR consultancy in profit en non-profit, de overstap naar opleidingen, training en coaching en onderbouwde haar coachingspraktijk vanaf 2005 met het volgen van opleidingen in binnen- en buitenland tot personal coach en loopbaancoach. Deze opleidingen waren gericht op communicatiemodellen (NLP, TGI, Verbindende communicatie, TA,…), coachingsmodellen en – technieken zoals inspirerend coachen, fysieke coaching, creatieve technieken, persoonlijkheidsmodellen en ‘out of the box’ denken en dit zowel op niveau van het individu als op het niveau van het team en de organisatie. Ida is gefascineerd door thema’s als ‘leiderschap’ , ‘interactie met anderen’ en ‘veerkracht’ en volgt zeer regelmatig training om er vervolgens haar eigen onderbouwde ding mee te doen.

Haar persoonlijke drijfveer luidt als volgt: “Mensen stimuleren om zichzelf beter te leren kennen zodat ze vanuit passie, plezier, kracht en overvloed in hun werk en leven staan.”

Ze werkt dan ook in volle verbinding met wat mensen voelen en ervaren én geniet er van om mensen zo in contact brengen met hun eigen urgentiegevoel: life is short, ‘wat wil ik’ vertalen vanuit een zicht op: ‘waar hou ik van’? Waar zij zelf verder nog van houdt, is van haar gezin en van haar leven nét buiten Gent in de groene omgeving van een gewezen boerderij. Daar beschikt ze over een heerlijke niet alledaagse praktijk om te vertragen en te verdiepen. Welkom!

In een Notendop

  • Geboren op 25/06/1979
  • Master in de psychologische en pedagogische wetenschappen
  • Gecertificeerd in Inspirerend Coachen, gecertificeerd Loopbaanbegeleider, erkend Stress- en Burn-out coach en gecertificeerd Outplacementcoach
  • Meer dan 15 jaar coachingservaring (één-op-één, teams en organisaties)
  • Bezieler van opleidingen als Coaching, Werken in teams, Werken met teams, Organisatiedesign en Begeleiding en aanpak Stress- en Burn-out aan de Arteveldehogeschool
  • Supervisor binnen leiderschapstrajecten, rijke managements- en HR consultancy ervaring
  • Meer dan 1500 uur individuele life & business coaching/loopbaanbegeleiding en begeleiding van jongeren
  • Meer dan 100 groepstrainingen over coaching, leiderschap, communicatie en stress- en burn-out

Favoriete coaching tool

De bus vol 'ikken' is een coachingstool die Ida regelmatig gebruikt, ook bij wandelcoaching. Het is een methode die niet zoekt naar 'wat loopt er niet en kan ik anders doen', maar naar 'wat is er'?. Het is een herkenbare en niet-oordelende aanpak. Bovendien is het een eenvoudige, diepgaande en vaak ook grappige manier om naar jezelf te kijken en effectiever met de dingen om te gaan.

Met deze Voice Dialogue methode leer je al je 'ikken' (= deelpersoonlijkheden) kennen. Je vergelijkt je persoonlijkheid dus met een bus vol ikken. De ikken zijn de passagiers en jij zit zelf aan het stuur. De ikken willen niet altijd allemaal dezelfde kant op en hebben zo hun eigen idee hoe jij de bus moet besturen.

Zo wil de 'pleaser' dat "iedereen het naar zijn zin heeft" en roept de 'pusher': "gas geven en blijven gaan!". Geregeld duwen de passagiers jou als chauffeur opzij en pakken zij het stuur over. Wie neemt het bijvoorbeeld over als je stress hebt of je vermoeid voelt?
Je hebt dan geen keus meer en hebt het vaak niet eens in de gaten.

Niet al je ikken hebben overigens evenveel invloed. Sommige zitten vooraan in de bus en treden daardoor op de voorgrond. Ze nemen graag en regelmatig het stuur over, soms zo vaak dat je denkt dat jij dat bent. Voor elke 'ik' die achter het stuur kruipt, sturen we een tegenovergestelde 'ik' naar de bagageruimte van de bus. Soms doen we dit omdat we ergens in teleurgesteld of gekwetst zijn. Je gebruikt dan maar de helft van wat je kan.

Andere ikken zitten gewoon liever vanachter in de bus. Ze zijn er wel, en toch kom je er niet zo vaak mee in aanraking. Het lijkt wel alsof je ze niet hoort. Of ze worden overschreeuwd door de vooraan zittende ikjes.

Door zo naar jezelf en je coachvraag te kijken krijg je inzicht in jezelf en in je gevoeligheden. Het helpt je om opnieuw of anders aan het stuur van je werk en leven te zitten, gebruik makend van al je sterktes en ikken.

Contactgegevens

small img
0476/30 03 08
small img
Schoolstraat, 9860 Oosterzele

Coachings

Je kan bij Ida Veldeman terecht voor: